Afscheid is een deur naar de toekomst

Met dit bericht willen we jullie laten weten dat Jacqueline heeft besloten om Bakker Out met ingang van 1 januari 2023 te verlaten. In een persoonlijk bericht vertelt Jacqueline meer over haar besluit.

‘Het komt allemaal goed en ik ga ervoor’

Als jong meisje ben ik opgegroeid in een liefdevol gezin met 3 oudere zussen. De bakkerij stond centraal is ons leven en verantwoordelijkheidsgevoel, loyaliteit en hard werken is met de paplepel ingegoten, maar daarnaast ook de enorme liefde en passie voor dit mooie en bijzondere ambacht. Hard werken en lange dagen horen erbij, maar zolang je het met plezier doet en er energie van krijgt, maakt dat niet uit.

Ik ben nooit gedwongen om de bakkerij over te nemen, het is altijd mijn eigen keus geweest. Mijn ouders hebben altijd gezegd, je moet het alleen doen, als je het zelf wilt. Ik wilde altijd al dat iedereen gelukkig was om mij heen en als jongste van het gezin kon ik het toch niet maken om het niet te gaan doen? Mijn zussen hadden iets anders gekozen en ik vond het ambacht prachtig, dus waarom niet? Het ondernemen doe ik er gewoon even bij, dat lukt wel.

Ondernemen leer je niet op school, het echte ondernemen leer én ervaar je door te doen. Vier jaar geleden ging het mis, want ondanks mijn enorme passie voor het vak en het harde werken, lukte het mij niet mijn hoofd boven water te houden. Ik ben er 10 maanden tussenuit geweest en weer teruggekomen. Edwin kwam erbij en nam taken van mij over. Ik ging uiteindelijk vier dagen werken en ik kon met chocolade beginnen. Ik dacht ‘het komt allemaal goed en ik ga ervoor’.

De liefde voor het vak is er nog steeds, dat voelde ik! Maar helaas, afgelopen jaar merkte ik aan mijzelf dat ik weer over mijn grenzen aan het gaan was en dat ik door alleen maar hard werken, niet gelukkig was en werd. Vier dagen zijn vaak genoeg vijf dagen geworden en qua ondernemen ben je eigenlijk nooit vrij. Er is altijd iets en het gaat 24/7 door. Het afgelopen jaar heb ik bepaalde klachten herkend bij mijzelf, die ik vier jaar geleden ook kreeg. Hoe moeilijk en pijnlijk het besluit om te stoppen ook is, kies ik nu voor mijzelf, mijn eigen geluk. Ik wil niet weer doormaken, waar ik vier jaar geleden ook was.

Inmiddels heb ik een paar weken geleden definitief het besluit genomen om te stoppen met de bakkerij. Dit was een zeer zware en emotionele beslissing en ik vond het enorm moeilijk om tegen mijn ouders, Edwin, familie en collega’s te moeten zeggen.

Ik ben ontzettend dankbaar voor alles wat ik heb mogen meemaken, heb mogen leren, mooie, lieve en inspirerende mensen heb mogen ontmoeten, prachtige stages heb mogen meemaken en vooral dat ik ontzettend trots ben op onze bakkerij.

Pap en mam, dank jullie wel voor deze enorme mooie kans, voor jullie liefde en begrip, jullie vertrouwen. Ik kies nu voor mijn eigen weg, waar deze ook heen leidt, jullie staan achter mij en ik kijk vol trots en liefde over mijn schouder!

Het wordt tijd om eigen vleugels uit te slaan en het geliefde nest te verlaten. De bakkerij zal altijd een speciale plek in mijn hart houden en ik ben en blijf een echte Out, die met recht retetrots is op onze bakkerij en ons fantastisch mooie ambacht!