Stichting Historische Wandeling Ouderkerk a/d Amstel

In april 1997 werd bij het jubileum ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Bakker Out door Hans Out de Stichting Historische Wandeling door Ouderkerk a/d Amstel opgericht. De routes tonen vele interessante historische plaatsen en gebouwen in en om Ouderkerk aan de Amstel.

Door vele donaties van Ouderkerkers, aangevuld door Bakker Out, een bijdrage in de kosten door de ANWB en vele anderen is het mogelijk geworden de routes te realiseren.

1. De Dorpsroute 2,5 km

Deze route voert u vanaf de Kerkstraat, door de Dorpsstraat/Hogereinde Zuid en Noord naar de Binnenweg. Met 7 Historische plekken.

2. De Amstelzijde route 2,7 km

Een gezellige route langs de Amstel en de boerderij Elsenhove. Bij 6 plaatsen staan borden met historische wetenswaardigheden.

3. De Benningroute 2,2 km

Van de Dorpstraat langs o.a. de Koningin Julianalaan, historische boerderijen aan de Holendrechterweg, en de Portugees-Joodse begraafplaats, de Ronde Hoep en de Achterdijk naar de oude dorpskern in de Kerkstraat. In totaal 10 historische plaatsen, elk met een bord met historische toelichting.

De 3 routes staan beschreven in het boekje “Historische Wandelingen door Ouderkerk aan de Amstel” en is voor € 5,00 te koop bij Bakker Out. Wandelen onder leiding van een gids kan ook, neem hiervoor contact op met Museum Amstelland, tel. 020 – 496 43 65.

De Stichting Historische Wandeling door Ouderkerk a/d Amstel bedankt sponsors, bedrijven en particulieren, die meegewerkt hebben om het initiatief te realiseren.